Με την επίσκεψη στον ιστότοπό μας αποδέχεστε τη χρήση Cookies από την ιστοσελίδα μας, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Περισσότερα...

Πειραιας

Από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου κουβαλάει στις πλάτες του αστείρευτες ιστορίες και εντυπωσιακούς μύθους. Το λιμάνι και η επαφή με τη θάλασσα έχουν καθορίσει τον Πειραιά· η κοσμοπολίτικη Καστέλα, οι βόλτες στην Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα, οι ψαροταβέρνες του Μικρολίμανου, ο καφές στο Λιμάνι της Ζέας, η μυθική Τρούμπα είναι μόνο λίγα από τα πρόσωπά του.
Στο κέντρο δεσπόζει το αριστουργηματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ εκεί συναντάμε τον ιστορικό κινηματογράφο Σινεάκ και τη φημισμένη αγορά του Πειραιά. 

 

Στον Πειραιά υφίστανται αθλητικές εγκαταστάσεις εθνικής σημασίας, όπως:

Από το δήμο του Πειραιά έχουν αναδειχθεί πάρα πολλοί αθλητικοί σύλλογοι, με τον δημοφιλέστερο μέχρι σήμερα να είναι ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς. Άλλοι γνωστοί σύλλογοι είναι ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ., ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ο Π.Α.Ο. Ατρόμητος Πειραιώς, η Α.Ε. Νικαίας, η Α.Ο. Προοδευτική Νεολαία, ο Α.Ο. Ιωνικός Νίκαιας, ο Α.Ο. Χαλκηδόνα Νήαρ Ηστ, ο Γ.Ν.Ο. Άρης Νίκαιας, ο Όμιλος Ερετών και άλλοι.

 

Η πόλη εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από λεωφορείατρόλεϊ, τη γραμμή 1 του μετρό, τον προαστιακό, το τραμ Αθήνας, το υπεραστικό ΚΤΕΛ και μελλοντικά από την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό.